Erhvervsmesse set fra sidelinien

Formanden for erhvervsforeningen i Vordingborg, Christian Brix-Hansen, sagde meget fornuftigt på netop afholdte erhvervsmesse den 21. maj 2014, at kommunen skulle sørge for nogle ordentlige rammevilkår for erhvervslivet og ellers ikke blande sig.
En nedsættelse af vandafledningsbidraget til 40 kr./m3 fik også et plus med på vejen. Erhvervsudvalgsformanden lagde op til at Vordingborg Kommune skulle være en af de mest erhvervsvenlige i landet indenfor en kortere årrække.

I så fald skal der helt andre ”boller på suppen” end at importere akademikere, lave arbejdsgrupper og ”netværke”.

Start med de lavthængende frugter.
Ved at give, den næst vigtigste erhvervsgruppe, nemlig landbruget, samme rammevilkår som vore nabolande, så det bliver tilladt at gøde efter ligevægtsprincippet (25-35 pct. mere gødning), vil det samlet give min. 70 mio. ekstra på bundlinien og den afledte stigende ejendomsværdi vil gavne både den enkelte landmands – og pengeinstitutternes egenkapital. Et tiltrængt løft til de hårdt prøvede landdistrikter.
Fjernelse af de lovstridige randzoner vil trække i samme retning.

Helt grotesk er det også at lefle for akademikerne. Således var der nogle eksemplarer til stede fra landets måske mest overflødige universitet, RUC. De er sammen med andre intellektuelle snarere årsagen end løsningen på vores problemer.
Med mange år på skolebænken, bliver skrivebordet foran skærmen mere attraktiv og magtfuld, end at starte egen virksomhed. For 5 år siden nåede de i deres visdom frem til at kommunen skulle kloakeres for næsten 1 mia. kr. over en 11-årig periode. De penge der bliver bundet her og til de årlige vandafledningsafgifter, kan ikke samtidig bruges på at forbedre sit hus eller gå på indkøb i vores butikker.

Siden 1991 med artiklen ”Historiens største bedrageri” af civ. ing. John Schmidt er kommunen blevet advaret om kloakvanviddet.
Ved at se muligheder i spildevand som et gødningsmedie, kan man måske ikke få penge for det, men en vandafledningsafgift på nær 0 kr., er ikke urealistisk.

Kan ikke lige se formålet med en erhvervschef. Men hvis jeg kunne få lov til at sætte ham ind i tingenes rette sammenhæng på det her område, kunne han måske, som en udefrakommende, bedre løse op for den gordiske kloakknude.
Både forvaltning og politikere har snavsede fingre , og undertegnede er i ”bad standing” pga. upassende brug af stinkbomber til byrådsmøder mv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *