Underlig måde at kommunikere på

I forbindelse med Greenpeace aktionen på en større svinefarm den 8/10 udtaler studerende på RUC Ida Marie Olsen til bladet Effektivt Landbrug.

  • Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at minimere konsekvenserne af klimakrisen
  • Formålet med aktionen er også at få nedsat produktionen af svin og køer med halvdelen inden år 2030
  • Målet er at nedsætte produktionen for klimaet skyld, da den store produktion af kød er en kæmpe belastning.

En rektor fra RUC skriver 21/9, at RUC i fremtiden vil være en uundværlig drivkraft i lokale forandringsprocesser og virksomheder er blevet en integreret del af universitetslivet.

KUs bestyrelse skriver den 28/1-2019 bl.a. at universiteterne er en samfundsbærende institution  og besidder en tillidsfuld nøglerolle i at uddanne befolkningen med etiske forpligtelser.

Man kan så undre sig over den måde repræsentanter fra universitetsverdenen kommunikerer med en svineavler på. En af dem der faktisk bidrager til, at der er råd til at så mange kan tage en universitetsuddannelse.

Ved en halvering af landbrugsproduktionen måtte universiteterne slankes en del. Men så kunne de unge mennesker i stedet komme ud og blive en integreret del af virksomhederne og indgå i forandringsprocessen som rektoren så malende beskriver. Det kunne ikke mindst universitetsverdenen sikkert lære en del af.

F.eks. at markedskræfterne i den sidste ende, på både godt og ondt, nok er stærkere end både politisk aktivisme og Keynes planøkonomi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *