Domstolene skal ikke lave politik

Blev oprigtigt overrasket over Carsten Bach´s læserbrev i går. Han bakker op om, at landbruget kører retssag imod den lovgivning han selv har været med til at vedtage.

Carstens indlæg og svar dertil:

At en lovgivning medfører, at domstolene skal ulejliges er slemt nok og er en politisk falliterklæring, men at han med korslagte arme blot afventer en domsafsigelse er virkelig skuffende, særlig når han nu er blevet opmærksom på, at eksisterende vandplaner kan risikere store omkostninger for erhvervet.

For at gøre retssagerne overflødige og ændre de tåbelige vandplaner skal ”lov om jordbrugets anvendelse af gødning og om plantedække” fjernes. Den er ikke et krav fra EU, men en selvopfundet dansk plage, som dybest set er i konflikt med naturlovene. Derudover medfører loven, at planlægningen af landbrugsproduktionen flyttes fra de enkelte landbrug ind til Christiansborg, så Danmark nu producerer 10-15 pct. mindre end vores nabolande.

Generelt, men ikke mindst nu pga. tørken, skal alle jordskatter og pesticidafgifter fjernes. Hvilke andre erhverv må leve med tilsvarende afgifter på produktionsfaktorerne? Hvis pesticider ikke nedbrydes i naturen, bliver de ikke tilladt, derfor er der ingen argumenter for at opretholde en pesticidafgift.

 Vore nabolande bliver ej heller beskattet på tilsvarende vis.
Det er så bydende nødvendigt, at fundamentet for råvarerne til fødevareklyngen bliver styrket.

Jeg tror ikke politikere på Christiansborg er klar over dette, men jeg tror at fagforeningerne der er tilknyttet klyngen ved det.

Gennemsnitsalderen i landbruget er alt for høj, så det er ligeledes påtrængende, at det bliver mere attraktivt for yngre kræfter at tage over og at bankerne ved, at egenkapitalen er bedre beskyttet, når der først skal betales skat efter konstateret overskud i landbrugsbedriften.

Landbruget er blevet misrøgtet af politikerne i en menneskealder, men undertegnede og Nye Borgerlige siger.
Ikke flere lappeløsninger, nu må der ryddes op.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *