Giv klimarådet fingeren, Lolland

Det er hård kost at læse Folketidende den 30/11 om CO2 lagring og hvordan nye klimamål vil påvirke borgernes hverdag.

Klimarådets formand Peter Møllgaard insinuerer, at nu skal borgerne masseres til at forstå visdommen i rådets anbefalinger om fangst og lagring af CO2 og forandringer i landbrugserhvervet med udtagning af dyrkbar jord, færre husdyr og færre arbejdspladser i denne sektor.

Den af Lars (u)Lykke Rasmussen ikke folkevalgte men indsatte klimaminister og tidligere lobbyist for Dansk Energi, Lars Aagaard, taler om passager- og dieselafgifter og tilføjer, at det vigtigste er at nå klimamålene også selvom det gør ondt incl. udbygning af solceller og vindmøller.

Danmark skal være et klimaneutralt samfund senest i 2045, javel.

I bemærkninger til klimaloven står: At klimaneutralitet vurderes ud fra en sammenligning af opgørelser af drivhusgasser, der udledes, og drivhusgasser, der optages i Danmark.

Altså skal vi blot sørge for, at det er et (CO2e) kredsløb, der skal være i balance. Men Klimarådet afslører manglende viden om drivhusgasser, der optages af al plantevækst via fotosyntesen.

Fotosyntesen er helt grundlæggende for livet her på jordkloden og fænomenet har igennem mia. af år omdannet solens energi til kulstofholdig biomasse og indirekte mad og kulstof-energilager.

Uden fotosyntesen kunne C ikke indkapsles i biomasse og O (ilt) ej igen blive tilgængelig for levende væsener.

Diverse sunde og velgødede landbrugsafgrøder indkapsler 2-3 gange så meget CO2 som skovarealer.

Solcellemarker omdanner solens energi direkte til elektricitet, men lagrer ikke energien på samme elegante måde som fotosyntesen.

Klimarådet har fået rollen som oraklet, der skal vejlede den lovgivende forsamling, så det hele ender, populært sagt, i guld og grønne skove. Men noget tyder på, at rådet skal læse op på både fotosyntesen og CO2´s betydning for livet her på jordkloden.

Brug for flere vinkler
Professor Johannes Krüger siger at CO2 ikke er giftgas, men selve livets gas og forudsætningen for, at planter kan gro og vokse. Og Asger Aamund skriver, at den øgede mængde CO2 i atmosfæren har medført, at Jordens grønne areal er øget med to gange USA’s størrelse til glæde for dyr og mennesker. Anker Jacobsen, kemiingeniør og master i proceskemi fra DTU kommer yderligere godt omkring emnet i bogen “Ret og vrang i CO2 debatten”.

Som det ses af det ovenfor fremførte må den lovgivende forsamling have mange flere vinkler på dette komplekse område end hvad Klimarådet kan bidrage med. Rådet minder mest om et politbureau og må simpelthen pilles ud af klimaloven.

Når CO2 er så essentielt for al plantevækst, er det tudetosset at bruge energi på at gemme det væk i undergrunden. Spørg gartnerne om visdommen heri.

Derfor opfordrer jeg alle der ejer jord, hvor Carboncuts vil lave målinger om at nægte dem tilladelse.

I det hele taget, hvorfor er Lolland udpeget til at lægge jord til Klimarådets og Lars Aagaards tosserier. Er tiden ikke oprundet til at vise dem fingeren?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *