Tomme fraser om bosætning

Bosætning er blevet en folkesport på Lolland-Falster, hvor bl.a. borgerinddragelse skal være en katalysator for at nå målet, lægger ikke mindst John Brædder navn til. Det er simpelthen så provokerende, at det må have et par ord med på vejen.

Jeg tænker på mine venner fra henholdsvis Bornholm, København og så Wouters der stammer fra Belgien, hvilken dårlig behandling de har fået af ansatte i Guldborgsund Kommune og Guldborgsund Forsyning. Alt sammen med borgmesteren som både vidende og ansvarlig.

Det er ikke de folkevalgte politikere med borgmesteren som øverste ansvarlig, der fremmer bosætningen. De er mere problemet end løsningen. Den inddragelse af borgerne som diverse høringer lægger op til er en stor narresut og har intet med borgerinddragelse at gøre.

Som en sidebemærkning mener jeg, at det er ganske uansvarligt med en fortsat udbygning af vindmøller og solceller, så længe en lagringsmulighed af energien ikke er til stede.

Hvis man virkelig vil fremme muligheden for bosætning på Lolland og Falster vil jeg påpege et par andre forhold.

*Meget af den centralisering – som ikke mindst partiet venstre har været arkitekten bag – rulles tilbage, når muligheden viser sig.

*Det der med at satse for ensidigt på de nuværende infrastrukturprojekter, kan være en blindgyde, da det er noget midlertidigt med en kendt slutdato.

Hellere vil jeg gøre opmærksom på, at Lolland og Falster nok er mere afhængig af de erhverv, der lever af og med naturen – landbrug, fiskeri og skovbrug – end andre egne. Her kunne man lokalpolitisk endelig gøre noget godt ved at værne disse erhverv imod alle de regler og tåbeligheder, der kommer fra centralt hold og inkompetente styrelser. Simpelthen ved at forlange videnskabelig dokumentation for det fornuftige i tiltagene.

*Endelig er det ikke ”kloge” hoveder fra RUC, men kloge hænder fra mere erhvervslignende skoler der skal satses på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *